Як правильно вибрати полуницю

Як правильно вибрати полуницю

Травень 26, 2016 0 By admin

1. Найкорисніша полуниця-свіжозірвану: не більше 48 годин тому і не збережена в холодильниках, де вона втрачає свій смак і колір.

2. Колір яскраво-червоний, сама ягода повинна бути гладкою, блискучою і пружною. Без будь-яких плям і точок. 

3. Купуйте ягоди з хвостиками. Така полуниця довше зберігає свіжість і не стікає. Важливо, щоб листочки були свіжими і щільно прилягали до ягоді: це вірна ознака того, що зірвана вона нещодавно і вітамін С ще на місці.

4. Полуниця не повинна пахнути сторонніми запахами добривами, гниллю і вогкістю, тільки приємний аромат ягід. Якщо ж полуниця не пахне зовсім, значить їй допомогли швидше дозріти. Краще відмовитися від такої покупки. 

5. На ягодах не повинно бути темних плям це ознака псування або того що врожай чимось обприскували.

6. Також запамятайте, що середня полуниця зазвичай солодше великої. Тому обходьте стороною гарні ягоди гігантського розміру здоровя дорожче.
7. Не беріть занадто темну ягоду швидше за все таку полуницю обробили селітрою.

8. Чи не оброблена хімікатами полуниця залишає небагато помітні сліди соку на коробочці або іншому посуді де її зберігали. 

9. Якщо протягом пари годин після того, як полуницю помили вона не пустила сік – варто відмовитися від їжі такий ягоди. Швидше за все, вони оброблені чимось чи генномодифіковані.

10. В основному зараз продається закарпатська, одеська, черкаська і херсонська ягода яка доїжджаючи до вашого міста повинна трохи пустити сік.

І ось декілька порад по зберіганню цієї ніжної ягоди.

Кращий спосіб зберігання полуниці – це купити і відразу ж її зїсти. Але якщо все-таки ви побажали розтягнути задоволення, ні в якому разі не мийте ягоди! Акуратно викладіть їх у простору миску, закрийте харчовою плівкою і поставте на нижню полицю холодильника.