Які продукти підвищують імунітет?

Які продукти підвищують імунітет?

Квітень 19, 2015 0 By admin

Імунітет підірваний тривалими холодами і ОРЗ, у фруктах практично не залишилося вітамінів, а у нас – життєвих сил. Щоб зустріти весну у всеозброєнні, давайте влаштуємо організму справжню вітамінну атаку! І не треба для цього купувати дорогі заморські фрукти. Звичайно, мед і лимон — відмінні помічники у справі підвищення імунітету і профілактики застуди і грипу. Проте, як відомо, найкорисніші овочі-фрукти-ягоди – вирощені поряд з будинком. Звернемо увагу на такі близькі і рідні продукти, що підвищують імунітет, як обліпиха, морква, гарбуз, ягоди шипшини.

Продукти, що підвищують імунітет: обліпиха

Підвищити опірність організму бактерійним і вірусним інфекціям допоможуть вітаміни Р і С. Ними дуже багата обліпиха. Навіть у варенні або в замороженій обліписі вітаміни зберігаються дуже довго, так що їсти варення обліпихи навесні означає зміцнювати імунітет.

Продукти, що підвищують імунітет: шипшина

Шипшина — взагалі ягода універсальна, до того ж, як і в обліписі, вітаміни в нім зберігаються практично в незмінному вигляді впродовж року. Однієї чашки чаю з плодів шипшини цілком достатньо, щоб зарядити організм енергією і вітамінами не цілий день.

Продукти, що підвищують імунітет: морква і гарбуз

Вітамін А забезпечує нормальне функціонування імунної системи. Крім того, він сприяє активній боротьбі організму з інфекціями (в першу чергу дихальних шляхів). А поєднання вітамінів Е і А захистить наші клітини від токсинів. Ну хіба можна нехтувати такими властивостями звичайнісіньких продуктів?
Ці вітаміни також містять обліпиха і шипшина. У достатній кількості вони є присутніми і в таких звичних нам продуктах як морква, волоські горіхи, буряк, гарбуз.
Овочі прийнятніше вживати в готовому вигляді, оскільки термічна обробка активізує рослинну клітковину, що сприяє кращому ефекту очищення організму від різних токсинів.
Відварені або приготовані на пару гарбуз і морква хороші тим, що в процесі готування збагачуються антиоксидантами (речовини, що перешкоджають старінню клітини). У варених овочах, в порівнянні з сирими, антиоксидантів в 1,5 разу більше. А ще дуже корисно вживати сік з того ж гарбуза і моркви.
Незважаючи на тріскучі морози весна вже зовсім близько. Давайте ж зустрінемо її у всеозброєнні!