6 причин, чому вік, коли у вас почалися місячні, має таке значення

6 причин, чому вік, коли у вас почалися місячні, має таке значення

Березень 20, 2018 0 By admin

А ви пам’ятаєте, в якому віці у вас почалися місячні? Можливо, ви постаралися забути про цю подію. Адже відчуття, прямо скажемо, в той момент були не найприємніші. Але повірте — краще вам згадати про те, коли ви вперше відчули на собі всі принади менструальної кровотечі. Адже ця інформація відіграє у вашому житті дуже важливу роль. Ось чому:

1. Вона розповість про те, скільки ви будете важити. Дослідження показують: ранні менархевикликає збільшення ваги у підлітків і ожиріння в більш пізньому віці. Але пояснити це явище вчені не можуть. Єдине, що відомо, — рання менструація пов’язана з більш високим індексом маси тіла (ІМТ). Діти, які страждають від зайвої ваги, і в зрілому віці зіткнуться з цією проблемою.

2. Вона може розповісти про те, чи варто вам боятися серцевих захворювань. Якщо місячні у вас почалися занадто рано (до 10 років) або занадто пізно (після 17 років), ви можете зіткнутися з ризиком виникнення серцевих захворювань в більш зрілому віці. Це підтверджується дослідженням, в якому взяли участь 1,2 мільйона жінок. На думку вчених, це пов’язано з дефіцитом маси тіла або з надмірною вагою. І те, і інше впливає на тиск, який шкодить серцю.

3. Вона може вказати на ризик появи діабету. Дослідження стверджують: жінки, у яких менструація почалася дуже рано, зіткнулися з більш високим ризиком розвитку діабету другого типу. Все через зайву вагу. Крім того, гормональні зміни в організмі підлітка призводять до зміни чутливості до інсуліну. Це теж може зіграти свою роль у виникненні діабету.

4. Вона вказує на ризик розвитку раку грудей. Якщо перша менструальна кровотеча сталася у вас до 12 років, вам слід проходити регулярне обстеження у мамолога. Адже ризик появи раку молочної залози у вас зростає на 20%. Все через вплив на ваш організм гормонів, які викликають появу гормонозалежних пухлин. Ви починаєте піддаватися їх впливу набагато раніше, ніж ті, у кого місячні пішли після 13 років.

5. Вона може розповісти, як пройде ваша вагітність. Згідно з дослідженнями, жінки, у яких перша менструація почалася занадто рано, частіше відчувають ускладнення під час вагітності. Наприклад, такі як підвищення тиску і поява набряків. Якщо цей стан не лікувати, воно може привести до летального результату — як вагітної, так і її дитини.

6. Вона розповість вам, скільки ви проживете. Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго з’ясували: жінки, у яких місячні почалися пізніше звичайного, мають більше шансів відсвяткувати свій 90-й день народження. Це пояснюється тим, що вони менше схильні до розвитку діабету і виникнення проблем з серцем.

Джерело