Місія здійсненна: слушні поради, які допоможуть заснути в спеку

Місія здійсненна: слушні поради, які допоможуть заснути в спеку

Серпень 5, 2018 0 By admin

Влітку через перепади температур і спеку навіть увечері буває вкрай важко заснути.

У літні ночі по-особливому відчувається висока температура. Страшні муки терпить кожен, намагаючись заснути в будинку без кондиціонера. Ці кілька порад полегшать ваші страждання і навчать справлятися зі спекою вночі.

Приймайте душ

Перед тим, як заснути, приймите прохолодний душ. Він допоможе знизити температуру тіла і ви проведете ніч більш комфортно.

Подушка – це важливо

Радимо влітку вибирати подушки з гречаним лушпинням. Вона сприяє кращій вентиляції повітря. Крім того, гречані подушки приймають анатомічну форму голови людини і дозволяють м’язам шиї і спини розслабитися. Краще всього вибрати шовкову наволочку. Цей матеріал є природним регулятором температури, тому, коли подушка покрита шовковою наволочкою, шкіра голови і обличчя “дихає”, а спека переноситься легше.

Змініть постіль

Чим менше ниток в ліжку влітку, тим краще. У розпал літа легше всього засипати на постільній білизні низької щільності. Чим менше ниток, тим краща повітропроникність тканин.

Засинайте самі

Коли поруч хтось засинає – це додаткова температура. Щоб спокійно заснути, важлива циркуляція повітря. Чим більш простора кімната і спальне місце, тим краще.

Зашторте вікна

Як тільки виходите на роботу чи у справах – зашторте вікна, щоб кімната не нагрівалася протягом дня і ви засипали в більш прохолодному приміщенні. А ось після пробудження – першим ділом відкривайте штори. Нехай від сонячних променів ваш організм отримує цінний вітамін D, який підвищує рівень серотоніну і піднімає настрій.

Джерело